Opšte

Air Serbia: Tvrdnje u vezi sa visokim cenama karata neistinite

Autor: Ana Ristović

22. septembar 2022, 18:32

Avio-prevoznik se oglasio povodom navoda na društvenim mrežama i u medijima

Sporne tvrdnje odnose se na cene karata između Beograda i ruskih destinacija

Air Serbia precizirala je koliko koštaju letovi između srpske i ruske prestonice

Air Serbia: Tvrdnje u vezi sa visokim cenama karata neistinite

Bloomberg

Ana Ristović

Srpski avio-prevoznik Air Serbia oglasio se povodom, kako kažu, spekulacija i neistinitih tvrdnji u vezi sa visokim cenama njihovih karata za letove između Beograda i destinacija u Rusiji.

U saopštenju kompanije se navodi da su pomenute tvrdnje objavljene na društvenim mrežama, ali i u pojedinim domaćim medijima tokom srede i četvrtka.

"Ne ulazeći u razloge zbog kojih bi pojedini mediji i osobe želeli da šire neistine o navodno visokim cenama karata, u cilju istinitog informisanja građana želimo da iznesemo precizne informacije s tim u vezi", poručuje avio-prevoznik.

U ovom trenutku, dodaje se u saopštenju, najniža dostupna cena za avio-kartu u jednom smeru u ekonomskoj klasi između Moskve i Beograda je 397 evra, dok najskuplja karta košta 567 evra.

"Kada je reč o povratnim kartama iz Moskve do Beograda u ekonomskoj klasi, najniža dostupna cena je počev od 816 evra, a najviša moguća je 1.156 evra", preciziraju u Air Serbiji, napominjući da su sve cene prikazane u totalu, odnosno sa uračunatim svim pripadajućim taksama.

Zbog velike tražnje od marta ove godine, karte za letove Air Serbije između Beograda i destinacija u Ruskoj Federaciji mogu se kupiti samo više dana, pa i nedelja, unapred.

"Već duže vreme, dodaje se u saopštenju, karte za sve letove u septembru su rasprodate. Kada je reč o oktobru, ima još vrlo malo raspoloživih karata u prvoj polovini meseca", kažu u avio-prevozniku.

Sve vesti iz rubrike Ostalo

Ostalo

sve vesti iz rubrike Ostalo