Lifestyle

Najviše milionera živi u Njujorku, Tokiju i San Francisku

Izvor: Clara Hernanz Lizarraga

22. septembar 2022, 07:06

Polovina milionera od prvih deset rangiranih gradova dolazi iz Sjedinjenih Američkih Država

Rijad i Šarža beleže najveći rast broja milionera do sada u ovoj godini

Njujork je izgubio 12 odsto populacije visoke neto vrednosti u prvoj polovini 2022. godine

Najviše milionera živi u Njujorku, Tokiju i San Francisku

Depositphotos

Njujork, Tokio, San Francisko i okolina na samom su vrhu lestvice gradova u kojima živi najviše milionera. To je pokazao izveštaj specijalizovane savetodavne kompanije za nekretnine, Henley&Partners.

Naime, polovina milionera od deset najbolje rangiranih gradova dolazi iz Sjedinjenih Američkih Država. No ipak, ako se podaci bliže analiziraju, Njujork je izgubio 12 odsto populacije visoke neto vrednosti u prvoj polovini 2022. godine, dok su u isto vreme San Francisko i okolina zabeležili priliv osoba visoke neto vrednosti. London, koji je na četvrtom mestu, zabeležio je pad od devet odsto. Taj izveštaj odnosi se na milionere s imovinom za investiranje od milion dolara i više.

Glavni grad Saudijske Arabije Rijad i Šarža, koja je treća po broju stanovnika, ove godine beleže najveći rast broja milionera do sada. To su podaci New World Health, kompanije koja se bavi obradom podataka o bogatstvu.

Takođe, tendenciju povećanja broja milionera po gradovima prate Abu Dabi i Dubai jer Ujedinjeni Arapski Emirati svojom politikom niske stope oporezivanja i imigracijskim olakšicama privlače najbogatije, a i priliv imućnih Rusa svakako je doprineo rekordnim brojevima Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Šangaj i Peking su na devetom i desetom mestu lestvice najbogatijih gradova i prate padajuću tendenciju rekordnog gubitka milionera. Procene Henley&Partnersa su kako će se takav silazna putanja nastaviti i kako će Kina, odmah nakon Rusije, imati najveći odliv bogatstva.

Pad akcija Tesle je izuzetak na tržištu
Berze

Pad akcija Tesle je izuzetak na tržištu

Akcije Tesle pale su zbog toga što kompanije nije uspela da dostavi sve automobile koje je planirala da pošalje kupcima, rekla je Emily Graffeo, novinarka Bloomberg Newsa.

pre 9 sati

Autor: Vesna Damjanić

Sve vesti iz rubrike Lifestyle

Lifestyle

sve vesti iz rubrike Lifestyle