Lifestyle

Ajronmen će pasti na kamion i pokrenuti Marvelove recepte

Autor: Vanja Popović

24. jul 2022, 11:37

Marvel Entertainment LLC će objavljivati recepte uz svoj najnoviji strip "T.E.S.T Kitchen"

Novi strip će debitovati osmog avgusta

Ajronmen će pasti na kamion i pokrenuti Marvelove recepte

Pixabay

Marvel Entertainment LLC će objavljivati recepte uz svoj najnoviji strip "T.E.S.T Kitchen" i time pokušati da primami malo drugačiju publiku od one koja je opsednuta Dedpulom i Ajronmenom. Činjenica da kompanija želi da zakorači u kulinarstvo može značiti i dalje širenje ovog već prepunog fiktivnog univerzuma, kao i promene navika nekih obožavalaca Marvela.

"T.E.S.T Kitchen" debitovaće osmog avgusta, kompanija je najavila na čuvenom Komikonu u San Francisku. Novi strip biće deo digitalnog serijala Infinity Comics.

"U Marvelu smo nastavili da se širimo u kulinarski prostor – od naših originalnih panela o hrani i stripovima na Komikonu, preko razvoja Eat The Universe-a koji podrazumeva niz proizvoda i sadržaja usmerenog na hranu, do kulinarskih koncepata koje vidite na mestima kao što je Kamp Osvetnika — te tako stvaranje lika u univerzumu koji će biti na čelu svih ovih poduhvata ima smisla", rekao je za Bloomberg C. B. Cebulski, glavni urednik Marvel Comicsa, koji je u vlasništvu kompanije Walt Disney Co.

Marvelova nova heroina Anna Ameyama, vlasnica je kamiona sa hranom, a pisci će je uvesti u univerzum u sceni u kojoj Ajronmen padne s neba na njen kamion nasred Menhetna.

Pixabay
Meksički sendvič-torta je sastavni deo uvođenja nove heroine Marvela u univerzum

 

Ova kuvarica, ili šefica kuhinje, voli da se hvali da je radila u čuvenim restoranima u Njujorku i Tokiju pre nego što je odlučila da pokrene svoj biznis te se od nje mogu očekivati razni eksperimentalni recepti. Za Ajronmena, koga na malom ekranu glumi Robert Downey Jr., Ameyama će spremiti tzv. meksičku tortu, posebnu vrstu sendviča čiji će recept biti dostupan svima koji budu pročitali strip. Prikladno, prvi recept će se zvati "Torta koja je odalamila Ajronmena".

Ubrzo po upoznavanju, Ajronmen će je pozvati da se priključi njegovoj kompaniji Stark Industries, koja je veoma poznati deo univerzuma koji je pomogao akcijama kompanije Walt Disney da rastu. Od 2008. godine, kada je izašao prvi film Ajronmen, akcije kompanije skočile su 227 odsto. Međutim, Disney se već neko vreme bori sa jakom konkurencijom kompanija poput Netflixa i Amazona, koje su kroz male ekrane preuzele Holivud i promenile filmsku industriju zauvek.

Kako bi se Marvel bolje nosio sa vremenom, Cebulski je napomenuo želi da se okrene novoj publici.

Pixabay
Meksički sendvič-torta je sastavni deo uvođenja nove heroine Marvela u univerzum

 

Međutim, ulazeći u svet kulinarstva, postoji nada da će Marvel naterati svoje obožavaoce da kuvaju, a istovremeno će zainteresovati one koji vole da eksperimentišu u kuhinji za univerzum Marvela.

Na leto 2020. godine, istraživanja američkog Centra za prevenciju i kontrolu bolesti (CDC) pokazala su da raste broj dece i adolescenata u Sjedinjenim Američkim Državama koja jedu nezdravu hranu. Čak 36,3 odsto onih koji imaju između dve i 19 godina jedu brzu hranu svakog dana, a od tog broja 13,8 odsto dobija između 25 i 45 odsto svojih dnevnih kalorija iz brze hrane.

Nije nužno da će Marvelu zdrava ishrana biti na prvom mestu, ali sama činjenica da jedna toliko popularna franšiza objavljuje recepte može pokrenuti lavinu interesovanja za kuvanjem kod kuće, za koje profesionalci pretežno tvrde da je zdravije od naručivanja hrane.

Što se tiče Ameyame, iz Marvela su rekli da će njena jedina moć biti odlično korišćenje noža, ali nisu otkrivali dalje detalje o njenom liku.

--Pisanju pomogla Kate Krader

Sve vesti iz rubrike Lifestyle

Lifestyle

sve vesti iz rubrike Lifestyle