Opšte

Kevin Spacey mora da plati 31 milion dolara za seksualno uznemiravanje

Izvor: Robert Burnson/Bloomberg

05. avgust 2022, 12:05

Kevin Spacey mora da plati 31 milion dolara za seksualno uznemiravanje

Getty Images

Glumac Kevin Spacey moraće da plati 31 milion dolara produkcijskoj kompaniji "Kuća od karata" zbog navodnog seksualnog zlostavljanja zbog kojeg je otpušten iz popularne Netfliks serije, što je preokrenulo njegovu nekada elitnu glumačku karijeru.

Spacey (63) je pet sezona igrao u drami o Beloj kući kada su se 2017. pojavile optužbe da iza sebe ima istoriju seksualnog uznemiravanja i, u nekim slučajevima, napada na mladiće.

Produkcijska kuća MRC II Distribution Co. otpustila ga je i izbacila iz poslednje sezone, koja je skraćena sa 13 na osam epizoda. Takođe je sprovela sopstvenu internu istragu, posle čega je dodatnih pet članova ekipe "Kuće od karata" optužilo slavnog glupca za nedolično ponašanje, svi muškarci.

Kompanija je saopštila da je nedolično ponašanje Spaceya predstavljalo kršenje njegovog ugovora i tužila ga za odštetu na privatnoj arbitraži.

Nakon 20 izjava i osmodnevnog saslušanja u vezi sa dokazima, arbitar je presudio protiv glumca i naložio mu da plati 29,5 miliona dolara odštete MRC-u, plus 1,5 miliona dolara za troškove suđenja i taksi.

Spacey se usprotivio, tvrdeći da je presuda zasnovana na navodima koje nemaju nikakve veze sa njegovim radom za MRC. Međutim, sudija Višeg suda u Los Anđelesu Mel Red Recana odbacio je njegov argument i potvrdio arbitražnu presudu od 31 milion dolara u presudi na 14 stranica u četvrtak.

Sudija je rekao da je arbitar „utvrdio da Spaceyevo ponašanje predstavlja materijalno kršenje njegovih glumačkih i produkcijskih sporazuma“ sa MRC-om.

„Zadovoljni smo odlukom suda“, rekao je advokat MRC-a Michael Kump.

Spaceyev advokat nije odmah odgovorio na zahtev za komentar.

Britanske vlasti su u maju optužile glumca po četiri tačke za seksualni napad.

Sve vesti iz rubrike Ostalo

Ostalo

sve vesti iz rubrike Ostalo