Opšte

Miljković: Investicije u sport preliće se iz SAD u Evropu

Autor: Jelisaveta Lazarević

05. avgust 2022, 11:10

Sport je grana biznisa koja se brže razvija od ostalih sektora industrija u svetu.

Investicijama privatnih fondova, pogotovo iz Amerike, krenuće i promena evropskog sistema

Što se tiče našeg regiona, moramo se prilagoditi globalnim trendovima u sportu

Jelisaveta Lazarević

Sport je grana biznisa koja se brže razvija od ostalih sektora industrija u svetu i u bliskoj budućnosti će biti značajno to što će sa investicijama privatnih fondova, pogotovo iz Amerike, krenuti i promena evropskog sistema.

To je za Bloomberg Adria TV izjavio proslavljeni srpski odbojkaš Ivan Miljković, koji je osvojio brojne medalje u reprezentativnim takmičenjima i ostvario uspešnu sportsku karijeru, a sada se kao ekonomista bavi investicijama u sport.

"Investicije u Americi su dostigle neki nivo i ne mogu se puno širiti - kapital traži druga tržišta. Zapadna Evropa će sigurno biti pogodno tlo za te investicije", rekao je Miljković.

Prema njegovim rečima, ako odbojka želi da se približi komercijalizaciji, ne zbog profita, već zbog kreiranja novca koji bi se ponovo reinvestirao u sport, mora mnogo više da se potrudi i radi na tome.

"Perspektive i mogućnosti su velike. Ideje i inovacije će sa ulaskom investicionih fondova i privatnog kapitala promeniti stvari. Što se tiče našeg regiona, moramo se prilagoditi globalnim trendovima u sportu", rekao je on za Bloomberg Adria TV. 

Miljković je ocenio da postoji velika promena na medijskoj sceni, jer konzumenti sportskih sadržaja sve više koriste OTT platforme, dok je pažnja limitrirana, posebno kod mlađih generacija.

"Sport pokušava da iskoristi moderne tehnologije da bi zadržao postojeće navijače i da bi privukao mlađe generacije, ako ne u fizičkom svetu, onda da ih kroz metaverse i digitalnu tehnologiju privuče na fizičko korišćenje, praćenje sporta, a kasnije i fizičku aktivaciju", izjavio je Miljković.

Za više detalja, pogledajte video.

 

Sve vesti iz rubrike Ostalo

Ostalo

sve vesti iz rubrike Ostalo