Kompanije

Direktor Airbnba ne misli da će privredni pad pogoditi turizam

Izvor: Emily Chang i Michael Tobin/Bloomberg

05. avgust 2022, 13:38

Chesky je rekao da je kompanija spremna za svoj najbolji kvartal do sada

Dodao je da nije zabrinut da će usporavanje privrede uticati na povećanje broja putovanja

Direktor Airbnba ne misli da će privredni pad pogoditi turizam

Bloomberg

Glavni izvršni direktor Airbnba Brian Chesky rekao je da je kompanija spremna za svoj najbolji kvartal do sada i da nije zabrinut da će usporavanje privrede uticati na povećanje broja putovanja nakon dve godine ograničenja zbog kovida 19.

"Trenutno nismo previše zabrinuti za makrookruženje", rekao je Chesky u intervjuu za Bloomberg TV u sredu. "Šta god da se desi sa ekonomijom, ljudi će i dalje želeti da žive na Airbnbu i da putuju".

Uprkos tome što je inflacija dostigla najviši nivo u više od 40 godina, potrošači su nastavili da se troše novac na putovanja. Kompanija sa sedištem u San Francisku prijavila je prodaju u drugom kvartalu od 2,1 milijardu dolara, sa stopama koje su porasle za 40 odsto. Airbnb očekuje blagi porast prosečnih dnevnih stopa u tekućem kvartalu i predviđa rekordan prihod od 2,78 do 2,88 milijardi dolara.

Taj rast stavlja kompaniju u jedinstvenu poziciju u tehnološkoj industriji koja usporava. Dok kompanije poput Netflixa i Coinbase Globala otpuštaju zaposlene, Airbnb nastavlja da se širi. To je mnogo drugačija pozicija od one u kojoj je Airbnb bio u ranim danima pandemije, kada je kompanija izgubila 80 odsto poslovanja za osam nedelja i morala je da donese teške odluke.

"Ne povlačimo kočnice – ako ništa drugo, bio bih zainteresovan da pritisnem gas", rekao je Chesky. "Fokusirani smo na to kako možemo da pojačamo gas da se pripremimo za sledeću sezonu putovanja."

Digitalna ekonomija uslov za razvoj turističke industrije
Adria

Digitalna ekonomija uslov za razvoj turističke industrije

Bez digitalne ekonomije i talenata koji su u stanju da je razvijaju nećemo moći da zamislimo uspešan razvoj turističke industrije u našem regionu, rekao je Predrag Zlatković, HR biznis partner u kompaniji Booking.com.

01.08.2022

Autor: Jelisaveta Lazarević

Sve vesti iz rubrike Biznis

Biznis

sve vesti iz rubrike Biznis