Kompanije

Finansijski direktor Deutsche Banke očekuje jake prihode

Izvor: Steven Arons/Bloomberg

22. septembar 2022, 13:34

Deutsche Bank očekuje celogodišnji prihod između 26 milijardi evra i 27 milijardi evra

Von Moltkeovi komentari prate upozorenja banaka sa Wall Streeta o padu posla u tekućem kvartalu

Finansijski direktor Deutsche Banke očekuje jake prihode

Bloomberg

Deutsche Bank AG je na putu da dostigne najviši nivo u rangu očekivanih prihoda ove godine jer su više kamatne stope više nego nadoknadile uticaj slabije ekonomije, izjavio je u četvrtak finansijski direktor James von Moltke.

Najveći nemački zajmodavac, koji očekuje celogodišnji prihod od između 26 i 27 milijardi evra, do sada je u ovom kvartalu zabeležio snažan učinak u trgovini fiksnim prihodom i nastavio je zamah u privatnoj i korporativnoj banci, rekao je Von Moltke na konferenciji Bank of America Corp. To pomaže da se nadoknadi slabost u kreditima i savetovanju koje je u skladu sa širim tržištem, rekao je on.

Bloomberg
 

Von Moltkeovi komentari prate upozorenja banaka sa Wall Streeta da će prihodi od sklapanja poslova i preuzimanja kapitala pasti u tekućem kvartalu, pri čemu su i Citigroup Inc. i JPMorgan Chase & Co. upozoravali da bi naknade u diviziji mogle pasti za 50 odsto. Međutim, zajmodavci su takođe rekli da je volatilnost koja je ometala poslove nastavila da podstiče trgovinu, posebno makropreduzeća.

Deutsche Bank je u poslednjim mesecima plana koji je pre nešto više od tri godine predstavio izvršni direktor Christian Sewing. Iako je propustio nekoliko ciljeva troškova, premašio je očekivanja prihoda, uglavnom zahvaljujući rezultatima trgovanja koji su bili daleko iznad početnih planova.

Pad akcija Tesle je izuzetak na tržištu
Berze

Pad akcija Tesle je izuzetak na tržištu

Akcije Tesle pale su zbog toga što kompanije nije uspela da dostavi sve automobile koje je planirala da pošalje kupcima, rekla je Emily Graffeo, novinarka Bloomberg Newsa.

pre 8 sati

Autor: Vesna Damjanić

Sve vesti iz rubrike Biznis

Biznis

sve vesti iz rubrike Biznis