Popović: Sve veći broj kupljenih garaža u Beogradu koje se potom iznajmljuju

28.03.2023 12:19

Originals

Budućnost sa Hannah Fry, ep. 6
Originals

Budućnost sa Hannah Fry, ep. 6

Možemo li zaista ponovo oživeti planetu? Životna sredina je u krizi, ali revolucionarni novi koncept očuvanja pruža nadu za budućnost. Od zarasle zabranjene zone Fukušime, do veličanstvenih šuma sekvoje u Kaliforniji, Hana kreće na putovanje u divljinu kako bi otkrila kako borbena priroda može pomoći da se zaleče ekološke rane koje smo naneli našoj planeti.

01.12.2023

Budućnost sa Hannah Fry, ep. 5
Originals

Budućnost sa Hannah Fry, ep. 5

Tehnologija i AI za društveno uključivanje Tehnologija obećava da će promeniti život milionima ljudi koji žive sa invaliditetom. Od robota za pravljenje kafe u Japanu, do revolucionarnih bioničkih udova u Njujorku, Hana istražuje kako bi tehnološka revolucija mogla pomoći osobama sa invaliditetom da se osećaju više uključenim u društvo ili da li postoje jednostavniji načini za napredak.

01.12.2023

Budućnost sa Hannah Fry, ep. 4
Originals

Budućnost sa Hannah Fry, ep. 4

Može li nuklearna fuzija pokretati budućnost? To je sveti gral za neograničenu čistu energiju, ali da li će nuklearna fuzija doći dovoljno brzo da se izbegne najgora klimatska kriza? U Francuskoj, Hana Fraj ulazi u najveći međunarodni projekat fuzije ikada izgrađen i leti u Los Anđeles da bi bila svedok nove generacije privatnih startapova koji se utrkuju kako bi fuzijsku energiju postavili na mrežu.

01.12.2023

Budućnost sa Hannah Fry, ep. 3
Originals

Budućnost sa Hannah Fry, ep. 3

Veaponization of Data Pretnje u digitalnom svetu rastu. Kako nam se život sve više prebacuje na internet, čak i najsitniji detalji mogu biti iskorišćeni i naoružani protiv nas. Hana istražuje najnoviju veštačku inteligenciju kako bi otkrila da li bi smrt privatnosti mogla da nas ostavi izloženim većim pretnjama ili bi revolucija u onlajn istražnim tehnikama zaista mogla da učini naše društvo bezbednijim.

29.11.2023

Budućnost sa Hannah Fry, ep. 2
Originals

Budućnost sa Hannah Fry, ep. 2

Emocionalno prepoznavanje Automobili koji mogu da osete bes. Laptopovi koji znaju kad vam je dosadno. Može li novi talas veštačke inteligencije zaista bolje prepoznavati emocije od čoveka? Od škotske farme svinja do tehnološke meke San Franciska, Hana istražuje najnoviju veštačku inteligenciju kako bi otkrila da li bi zbog nedostatka privatnosti mogla da nas izloži većim pretnjama ili bi revolucija u onlajn istražnim tehnikama zaista mogla da učini naše društvo bezbednijim.

29.11.2023

Sve vesti iz rubrike Originals